♥ De olika Japanska Lolita stilarna ♥ (Del 2)
Här får ni del 2! Hoppas ni gillar! ♥"Classic Lolita"

Classic Lolita är en något mer vuxen variant av stilarna, de har bara ett fåtal rosetter och volanger för att behålla en viss klass. Stilen är inte riktigt "Aristocrat Lolita" eftersom loli-profilen fortfarande kvarstår, men det är mindre volanger, rosetter och krås överhuvudtaget.Generellt så består stilen av någon/några få rosetter och lite "själveckningar".
Klänningarnas tyger består mestadels av mörka färger eller blomstermönster, dock kan stilen vara svår att urskilja från den goth loli och sweet loli p.g.a. tygerna likheter.
Men! Classic Lolita opposerar sig lite mot klänningarna med alltför ljusa kulörer som baby-rosa och -blå.Kjolen är emellertid mer en "A-linje form" än den vanliga "blomklocke-formen".
Ideligen så omfattas stilen av mer elegans än de andra två och är perfekt för den som vill använda en mer dämpad lolita-stil.
Hatt används ideligen till denna stil.Eftersom Classic Loli är den mildaste stilen så passar de flesta klänningarna perfekt för te-partyn, kyrkobesök eller helt enkelt som en vanlig sommarklänning.
Sminkningen är oftast ljus, men beroende på omständigheterna kan den även vara mörk (som fortfarande ger ett mildt intryck).Källor:

Här & här."Kuro Lolita" &"Shiro Lolita"

"Kuro Lolita" är som man kan säga på svenska "Svart Lolita" och "Shiro Lolita" motsvarande "Vit Lolita". Dessa lolita-stilar är enligt mig de mest enkla stilarna att klä sig efter, därför att man antingen klär sig helt i svart eller helt i vitt (klänning, accesoarer, skor, strumpbuxor.. ja, helt enkelt allt man har på sig i samma färg!).
Men jag vill understryka att ens hårfärg ej måste vara svart eller vit!Med dessa stilarna finns det inte riktigt någon mer handledning än detta. Många gånger ses dessa stilar med sin motsvariget, ibland i parar man upp i "tvilling-klänningar" för att skapa en intresseväckande kontrast.

(Det ser lite fel ut med svarta skor på en shiro-lolita...)


Obs! Det enda man ska tänka på är att om man klär sig som Shiro-lolita så ska man ej ha för fluffiga klänningar - då ser man mer ut som en gigantisk marshmallow!
Smink och liknande kan ni nog räkna ut själva :)(Egentligen används tiaror mer stilen "Hime-lolita, men jag tyckte att denna bilden passade som shiro-lolita..)


Källor:

Här, här & här.Grattis!


Jag kom hem från jobbet för en sisådär 15 min sen, jag rev ut lappar från mitt anteckningsblock och skrev ner alla tävlandes namn på varsitt litet papper...
Rullade ihop dem till små bollar, la i en keps och blandade riktigt ordentligt!
(Orkade tyvärr inte ta foton på detta, eftersom jag ska gå och lägga mig snart.. :P)Jag har dragit upp en liten pappersboll... Och vinnaren är...

*trumvirvel*


... Kokorochan! (Du får ett litet mail nu.. :)

Tack för alla bidrag och håll utkik efter fler tävlingar på min blogg där du kan vinna fler liknande smycken i framtiden! :)♥

God natt nu alla!


p.s.! Jag kommer även att sälja lite saker på tradera framöver!


Angående tävlingen
Jag jobbar precis hela dagen idag, ska snart iväg igen..
Så jag kommer att lägga up vem som vinnaren av Lollipop-halsbandet efter 10 i kväll någon gång :)


Tävlingen hos mig! ♥
Tänkte bara påminna om min tävling som slutar på måndag 10/5!Ni som ännu inte är med - gå till denna sidan! :D♥ De olika Japanska Lolita stilarna ♥ (Del 1)
Som jag utlovat tidigare så ska jag äntligen skriva lite om de olika Japanska Lolita stilerna, jag börjar med Gothic Lolita och Sweet Lolita :)♥


Men för det första så tänker jag nämna att jag inte är någon expert på modet.
Men jag är mycket intresserad av det och om ni tycker jag glömt något så bara släng upp en liten kommentar så fixar jag det :)

(Klicka på bilderna för att komma till sidorna jag hittade dem på)"Gothic Lolita"

Detta är nog den mest använda termen inom Lolita-stilarna, den är först och främst influerad av Viktorianskt inspirerad Goth.Det ökända färgschemat svart och vitt är kanske det första som dyker upp när man säger "Gothic Lolita", men även andra mörka färger (t.ex. mörklila, marinblå, burgundy-röd) används tillsammans med ljusa kontraster.
Som Gothic Lolita är man alltså "mörkare" än Sweet Lolita, men mer söt än den västerländska goth-stilen.Accessoarer väger mot det mörka goth-temat, som t.ex. kors och slöjor..
Sminket kan gå från en ljus och naturell look till en något mer effektfull make-up med "smokey eye" och rött läppstift.
Vanliga nybörjar-misstag med sminkningen är att använda svart läppstift och sminkad vit hy.
Gestaltningen kan då bli aningen mindre elegant, ett undantag är att använda det som scensminkning när man ska uppträda.

"Sweet Lolita"

Detta är den mest allmänna formen av Lolita-stilarna, obestridligt den mest socker-söta, färgglada och estetiska typen.
Något som karaktäriserar en Sweet Lolita är att stilen är mycket lekfull och består av många rosetter, volanger och mycket krås. De vanligaste färgerna man kan se en Sweet Lolita i är rosa, vitt, puderblått och pastellfärger, men kläderna kan förekomma i nästan vilken färg eller vilka mönster överhuvudtaget - uteslutande att det är i någon neonfärg.

Vanliga motiv och teman på kläderna är leksaker, sagor, frukter, sötsaker, hjärtan, blommor, hundar, katter, parfymer och liknande.Ljust och naturligt smink kompletterar stilen, håret kan man t.ex. sätta upp till två tuperade toffsar eller bara göra en massa söta lockar.Alla bilder är hittade på Google (sökte på Gothic och Sweet Lolita) och på Bodyline.co.jp. Jag har ingen som helst © på bilderna.RSS 2.0